100% gemotiveerd door 200% inzet.

Je moet het durven, een medewerker met 1 arm, of twee inpakkers waar eigenlijk werk is voor 1. Het lijkt niet erg efficiënt, maar ATC bewijst dagelijks het tegendeel.

Door de achtergrond van onze mensen weet ATC precies wat ze wel en wat ze niet kunnen. En vooral wat ze niet kunnen is interessant. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen zichzelf overschatten. Te veel hooi op hun vork nemen, of niet geschikt blijken te zijn voor hun werk. Als ondernemer kom je daar vaak pas “in het werk” achter, met alle vervelende gevolgen van dien.

Bij ATC gaat dat anders.

ATC heeft al haar medewerkers gescreend en beoordeeld. Daarnaast is iedereen getraind, zijn er kennis achterstanden weggewerkt en zijn de persoonlijke valkuilen bekend. Eng? Helemaal niet, want daardoor weet ATC als geen ander welk werk past en wat niet. Wie 50% kan presteren wordt niet tot 70% ingezet. Dan zetten we er gewoon nog iemand bij. We houden natuurlijk rekening met de kosten, u als werkgever bent nooit duurder uit!

Met de 100% motivatie van onze medewerkers en de 100% begeleiding van ATC, profiteert uw onderneming van 200% inzet. Omdat onze mensen in het verleden al zijn geconfronteerd met wat ze niet konden, zijn ze nu super gemotiveerd om werk te doen dat ze wel kunnen. En ATC begeleidt ze daarbij, ook als ze op de werkvloer staan.


lees verder >>>

Door een traject bij ATC is Johan weer gemotiveerd om een opleiding te volgen

Johan 29 jaar: Johan heeft in het verleden al een aantal werktrajecten aangeboden gekregen die allen op niets zijn uitgelopen. Oorzaak was zijn gebrek aan motivatie. Johan heeft nu aangegeven dat hij wel weer terug wil naar school en wil gaan studeren met ondersteuning van een studiefinanciering. lees meer